Home
Facebook

Nieuws van de IJsclub

Nieuws  van de  IJsclub Biddinghuizen - 2 januari 2008.  Aan het eind van de Sportlaan, midden in het bos, ligt de schaatsbaan bestaande uit een grote en een kleine plas.

Nadat het nachts tot -11 graden gevroren had, kon er zaterdag 22 december op de prachtige ijsvloer geschaatst worden. De bomen geven altijd beschutting en daardoor vaak een goede ijsvloer.

Mede door het feit dat de baan geen ondergelopen stuk land is, maar een plas blijft de ijsvloer goed, wordt niet stuk gereden en kon men daarom ook zondag 23 december nog fantastisch schaatsen.

Er was echter dooi voorspeld en hoe gauw zou die doorzetten.

Daarom was er een actie dat men vrij mocht schaatsen. De zon scheen, het ijs was prachtig, natuurijs in ons mooie bos! Heeft U ook zo genoten? Wordt dan lid van de ijsclub! Informatie tel: 331671

Als de baan open is, staat er een bord van de ijsclub op het Plein tegenover de leegstaande nieuwe winkel. Ook probeert men dit altijd op BHZnet te melden.

Het bestuur van de ijsclub had nog veel werk om alle stukken hout van de kleine plas te halen, want hierdoor kon men daar niet schaatsen. Als het ijs gesmolten is, gaat het hout drijven. Bij een vorstperiode met ijs steekt het hout maar een klein beetje boven de ijsvloer uit en kan men daar met het schaatsen gevaarlijk over vallen! Ook waren er kleibonken op het ijs gegooid. De aarde maakt de schaatsen erg bot!

OPROEP: GOOI GEEN HOUT , KLEI EN ANDERE SPULLEN OP HET IJS !!!!!

Wilt U deze boodschap doorgeven aan de jongeren.

Zaterdagavond 22 december was de ijsbaan ook open. De nieuwe lampen konden toen worden getest. Er was één lamp, die het niet deed. Zaterdag 29 december stelde Metselbedrijf Brandsma een kraan ter beschikking en de heer W. Keimpema hielp het bestuur en de heer J. Looman van Looman- installaties, die voor de nieuwe palen gezorgd had.

Het bleek dat de zware takken van de boom, die er vlakbij stond, met de wind tegen de paal hadden geduwd, waardoor de kabel bij de lamp strak getrokken en kapot was gegaan. De heer Looman heeft de kabel weer gerepareerd.

Fantastisch dat deze bedrijven de ijsbaan weer wilden helpen!!

Namens alle leden: HARTELIJK BEDANKT !!!
Ook willen wij de vrijwilligers van Biddinghuizen Actueel en BHZnet bedanken.

Scouting, I.V.N. en de ijsclub willen samen een nieuw onderkomen hebben, waar dan ook een toilet zal zijn. Helaas hebben wij die nu niet.

Boek KNSB:
U Kunt nog steeds intekenen voor het boek “125 jaar KNSB”. Dit boek vertelt over 125 jaar schaatsen met prachtige foto’s van onze Nederlandse wedstrijdschaatsers! Het boek ligt nu ter inzage bij de boekwinkel “Boekenhuys Van der Walle” aan de Baan. Leden van de ijsbaan krijgen korting van de K.N.S.B. Bij het boek is een intekenlijst.

Wilt u geen lid zijn van de ijsbaan en heeft U interesse in het boek, dan kunt u het ook bestellen bij onze boekwinkel in het dorp.

IJsclub Biddinghuizen, Secretaresse Dille de Jong


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2024 IJsclub Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat